Jungle Park, avagy dzsungel Tenerife szigetén

Ki ne lenne kíváncsi egy igazi dzsungelre? Ráadásul Európában! Akkor irány Tenerife és a Jungle Park! Tenerife szigetének déli részén, Los Cristianos település közelében, Aronában található a park.

Különleges világ tárul elénk, ahol függőhidakon és alagutakon át, tavak és vízesések között, barlangokon keresztül vezet az utunk. Tenerife dzsungel parkjának területe több mint hét hektár, amelyen 500-nál is több állatfaj él.

Szinte érintetlen természeti környezetben élnek itt az állatok. Számos különleges madárfajnak ad otthont a park. Itt lehet megtekinteni Tenerife leghíresebb madárbemutatóját is. Testközelből láthatjuk, ahogy a sasok, a kondorkeselyűk és más ragadozó madarak repülnek, vadásznak. A látogatók feje fölött szinte épphogy elsuhanva, ámulatba ejtő módon szárnyalnak.

Az egzotikus madárfajok közül itt él számos papagájfaj, például az arapapagáj és a beszélő papagáj. A gyerekek számára felejthetetlen program, ahogy testközelből etethetik és simogathatják az egzotikus madarakat.

Nem is lenne igazi dzsungel a dzsungel, ragadozó nagymacskák nélkül.

Oroszlánok, tigrisek, leopárdok, jaguárok és pumák is a tenerifei park lakói. Különlegességnek számít a Dél-Afrikából érkezett fehér oroszlán pár, valamint láthatunk fehér tigrist is.

Miközben a parkban kalandoznak, számos állat kísérheti útjukat. A gólyák és a pávák teljesen szabadon sétálnak. Ne csodálkozzunk, ha megpihenünk egy padon és leszáll mellénk egy egzotikus madár.

A Tenerifére látogató turisták általában könnyen szerelembe esnek itt a nyolctagú oroszlánfóka családdal is. Bruno, Casper, Julia, Cookie és a többiek imádják megmutatni, mit tudnak. Bemutatójuk telis tele van elképesztő akrobatikus mutatványokkal. Ez is igazi kuriózum Tenerifén!

A dzsungel parkban számos védett majomfaj talált otthonra. Tenerifén pont olyan körülmények között élhetnek, mint a származási helyükön. Itt talált új otthonra a majmok közül az orángután, a makimajom és a csuklyásmajom is.

A park küldetésének tekinti, hogy a gyerekeket a természet védelmére és szeretetére nevelje. Ezért számos tanulmányi programot tartanak itt, ezzel is ösztönözve a természetvédelmet.

Tenerifén egy eredeti afrikai falut is megtekinthetnek a parkba látogató turisták.

A dzsungel parkban lehetőség van bobozni is. 800 méter hosszú a pálya, a nagy sebességű bob alkalmas arra, hogy igazi kalandornak érezzük magunkat itt Tenerifén.

 

    Érdeklődés, foglalás