Akik erre a szigetre érkeznek nyaralni, azok az élet napos oldalán töltődhetnek fel. Tenerife lakói, a mediterrán országokra oly jellemző módon sziesztáznak, ilyenkor kihalnak az utcák, terek. Hazánkhoz képest később kezdik el a reggeleket, cserébe az éjszakai élet nyüzsgő.

Tenerifén az üzletek hétköznaponként 9-13 óráig, majd 16 és 21 óra között vannak nyitva, a szieszta 13-16 óráig tart. Szombaton 9-21 óráig nyitnak ki, vasárnap pedig zárva vannak az üzletek.Persze ez a turista övezetekre nem vonatkozik,hiszen ott szinte mindig nyitva vannak a boltok. Ez az életritmus kedvez a programszervezéseknek, reggel még az egyik városban kényelmesen reggelizhetunk, délutánra autóbérléssel már egy másikban vacsorázhatunk.

Spanyolország, így Tenerife hivatalos fizetőeszköze is az euro. Tenerife különleges előnyöket élvező, vámmentes övezetnek minősül, így az ide látogató magyar turisták az itthoni árakhoz képest jóval olcsóbban vásárolhatnak borokat, szeszes italokat, dohány termékeket, parfümöket és elektronikai eszközöket is. Azonban felhívjuk a turisták figyelmét, hogy az utcai árusoktól valamint a feltűnően akciós műszaki termékekből óvatosan vásároljanak, és a zsebtolvajokra is kellő körültekintéssel ügyeljenek.

Szállás- illetve apartman foglalás esetén fontos kiemelni, hogy Tenerifén nem kell idegenforgalmi adót fizetni.

Magyarországról a Kanári-szigetekre a következőképpen lehet telefonálni: 00 34 körzetszám + telefonszám. Tenerifén a következő nagyobb mobiltelefon szolgáltatók vannak jelen: Movistar, Vodafone, Orange, Yoigo.

Tenerifén a közép-európai időhöz, így hazánkhoz képest is – 1 óra az eltérés.

Tenerifén a hálózati feszültség 230V/50 Hz, többnyire földelt csatlakozó aljzattal.

A sziget hivatalos nyelve a spanyol, azonban a turista központokban beszélnek németül valamint angolul.

Ha elégedettek vagyunk az éttermi kiszolgálással, a szobaszervizzel, vagy a taxis gyorsaságával adhatunk borravalót, de nem árt tudni, hogy Tenerifén a borravaló már bele van kalkulálva az árakba.

Kedves, mosolygós, segítőkész, pozitív. A helyiek mentalitását ezekkel a szavakkal tudjuk a legjobban kifejezni. Hiszen mint már írtuk az élet napos oldalán élnek, és a mediterrán országok lakóira oly jellemzően mindenkihez van egy két kedves szavuk. Éppen ezért programszervezés során ügyeljünk arra, hogy tartsuk tiszteletben a helyi szokásokat, a nyilvános helyeken illőképpen öltözködjünk. Templomba, kolostorokba csak fedett vállal illetve térdig érő szoknyában térjünk be.

Tenerifén illetve Spanyolországban (Magyarországhoz hasonlóan) tilos a dohányzás a közintézmények mellett az éttermekben, bárokban, a diszkókban, de még a szabadtéri létesítményekben is. Természetesen játszótereken, iskoláknak, kórházaknak a környékén is tiltott a dohányzás.

Az orvosi ellátásra jellemző, hogy megfelel az európai átlagnak, ajánlott kiváltani és magunkkal vinni az Európai Biztosítási Kártyát, ha Tenerifére utazunk.

A legfontosabb spanyol ünnepnapok, melyeket Tenerife szigetén is ünnepelnek:
Január 1. – Újév.
Január 6. – Vízkereszt
Húsvéti ünnepek – minden évben más napokra esik.
Május 1. – Munka ünnepe
Augusztus 15. – Nagyboldogasszony ünnepe
Október 12. – Spanyolország nemzeti ünnepe
November 1. – Mindenszentek
December 6. – Az Alkotmány napja
December 8. – A Szeplőtelen fogantatás ünnepe
December 25. – Karácsony

És a végén íme, néhány fontosabb közérdekű telefonszám, amire bármikor szükségünk lehet, ha Tenerifén tartózkodunk:

  • Rendőrség 091
  • Tűzoltóság 080
  • Mentők 061
  • Az Európai SOS telefonszám: 112.