Tenerife a lehetőségek tárháza és ez igaz a sportolási lehetőségekre is. Akik a nyaralásuk alatt is mozogni szeretnének, azoknak még választani sem lesz könnyű dolguk.

A túrázás a csodás növény- és állatvilág felfedezésének legalkalmasabb módja és életkortól függetlenül kicsiknek és nagyoknak egyaránt kitűnő program. Tenerife északi része talán túrázásra megfelelőbb, mint a déli része, itt a táj zöldebb, kevésbé kopár, mint Tenerife déli része. A gyalogosan kirándulók gyakran választják a Chinamada-Carboneras útvonalat. Összesen öt és fél kilométert kell megtenni, elhanyagolható szintkülönbséggel, ezért ezt a túrát életkortól függetlenül bárkinek ajánljuk.

Rendkívül kedvelt program a terepbiciklizés és a mountain bike túrák is. Az extrém sportok kedvelői ne hagyják ki a hegymászást és a siklóernyőzést sem.

Óceán, napsütés, hullámok. Minden vízi sportot kedvelő számára Tenerife maga a paradicsom. Az Atlanti-óceán partja számos lehetőséget kínál a bátraknak és a kevésbé bátraknak egyaránt. A vízi sportok szerelmesei bizonyára hallottak már El Medanóról, melyet a világ 10 legjobb szörfös helye között tartanak számon, tekintettel arra, hogy az év 365 napjából körülbelül 250 nap alkalmas arra, hogy szenvedélyüknek hódoljanak a Tenerifére látogatók.

Szörf, álló szörf, vitorlázás, széllovaglás, wakeboardozás, jetski, búvárkodás. Tenerifén mindenki megtalálja a számára ideális vízi sportot, és honlapunk program menüje alatt további információkat találhatnak. Igény szerint segítünk Önöknek a programszervezésben.

Igazán különleges élményben lehet részük azoknak, akik Tenerife kikötőiből kihajózva a mélytengeri horgászatot választják, nem hétköznapi program az egyszer biztos.

A vizekről visszaevezve a szárazföldekre, Tenerife számos exkluzív golf központjában üthetjük a labdát. Profik és hobbi játékosok kedvükre választhatnak a szebbnél szebb pályák közül.

A Golf Costa Adeje nevű központ csodálatos környezetben fekszik, kilátással La Gomera szigetére és a Teide hegycsúcsaira. A Golf Las Américas pedig közel található a népszerű üdülővároshoz Playa de las Américashoz.

A tenisz szerelmeseinek sem kell aggódniuk Tenerifén. Szinte minden apartman, hotel rendelkezik saját pályával, de számos exkluzív sportközpont is található a szigeten, ahol kedvünkre üthetjük az ászokat.

És végül, de nem utolsó sorban egy kis labdarúgás. A focikedvelő utazóknak, különösen a spanyol labdarúgás szerelmeseinek ajánljuk Tenerife fővárosában járva, a helyi csapat mérkőzéseit. A Club Deportivo Tenerife csapata hol az első, hol a spanyol másodosztályban játszik, azonban ha szerencsénk van, a spanyol Király-kupa során is kifoghatunk egy jó Tenerife-Real Madrid vagy egy szintén exklúzív Tenerife-Barcelona meccset.