Tenerife nem ismeretlen a szélesebb utazóközönség számára, egy klasszikus álomsziget, fantasztikus időjárással, príma strandokkal, finom borokkal és fenséges ételekkel. Utazzanak Velünk!

 

Budapestről ma már mindenki számára könnyen elérhetővé vált Tenerife szigete. Magyarországról a Wizz Air légitársaság indít gépeket a Kanári-szigetek legnagyobbikára.

 

Légvonalban alig több mint 5 óra az út, a Wizz Air közvetlen járata ennyi idő alatt repíti el Önöket az „örök tavasz” szigetére. Tenerife déli reptere légvonalban 3738 kilométerre fekszik Budapesttől. Tenerife szigetén két repülőtér található, az északi (TFN) és a déli (TFS). A turista központhoz közel fekvő déli reptér a forgalmasabb, a Wizz Air budapesti közvetlen járatai is ide érkeznek.

 

Az EasyJet járatainak segítségével – ha nem is közvetlenül – berlini, londoni vagy akár párizsi átszállással is utazhatnak. A Ryanair járataival pedig egy kis barcelonai vagy londoni programmszervezéssel is egybeköthető a Tenerifére utazás.

 

A megérkezést követően a reptéren lehetőség van busszal, taxival vagy autóbérléssel eljutni a célállomásra. A turistaparadicsom Playa de las Americas csupán 16 kilométerre, míg a főváros Santa Cruz 60 kilométerre található.

 

Tenerifére jellemző a kiváló infrastruktúra és a viszonylag kis távolságok, azonban a sziget felfedezése könnyebb, ha az ide látogatók autót bérelnek. Autóbérlés esetén nem kell alkalmazkodni a nem túl sűrűn közlekedő buszokhoz, kényelmesen beautózható az egész sziget. Higgyék el, megéri!

 

Azok számára, akik a sziget buszos felfedezésére vállalkoznak, a járatok útvonalai és menetrendjeit a következő oldalon találják:

http://www.titsa.com/index.php/en/tenerife-by-bus

 

Az autóbérlés azért is remek ötlet, mert az autópálya hálózat a sziget északi és déli részét teljesen lefedi. Sőt Tenerifén nincs autópálya díj, így autóbérlés esetén időt és pénzt is megtakaríthatnak a turisták.

 

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba: magánútlevél, ideiglenes útlevél, személyi igazolvány, ideiglenes személyi igazolvány, régi típusú személyi igazolvány.

 

Tenerife a Madridi Főkonzulátus konzuli területéhez tartozik. Magyar állampolgárok számára 2004. május 1-jétől, hazánk Európai Uniós csatlakozásától fogva, teljesen megszűnt a vízumkötelezettség, függetlenül a beutazás céljától és időtartamától. Minden ide látogatónak ajánlott a teljes körű utas-, poggyász és balesetbiztosítás megkötése.

 

Akik utazásaik során nem hagynák otthon házi kedvenceiket nekik mindenképpen szükségük lesz útlevélre, chipre, érvényes veszettség elleni oltásra valamint galandféreg elleni kezelésre.

 

További információkat itt találnak:

http://portal.nebih.gov.hu/-/kedvtelesbol-tartott-allatok-utaztatasara-vonatkozo-tajekoztato