Tenerife adrenalin-bombája, a Siam Park

Tenerife Costa Adeje városában található a világ legjobb vízi vidámparkja, a Siam Park. A hatalmas, 18 hektáros területen található park Tenerife egyik büszkesége. A Loro Parkot kitaláló Wolgang Kiessling fia, Christoph thai stílusban álmodta meg, és meg is épült 2008-ban.

A park kialakítása során az építőanyagok, a fehér homok, sőt még a munkaerő egy része is Thaiföldről érkezett Tenerifére. A Siam Parkban fellelhető thai motívumok a kultúrák találkozását hívatott bemutatni. Az alapító által mélyen tisztelt thai hagyományok előtti tisztelgés is a létesítmény, ahol különleges környezetben élvezhetjük a vízi csúszdák adta szabadságot és az adrenalint.

A tenerifei Siam Park legizgalmasabb attrakciói:

Tower of power: a park legizgalmasabb része az Erőtorony, 28 méteres meredek csúszás vár a bátrakra. Figyelem, átszáguldhatunk egy lélegzetelállító cápás akváriumon! Csak Tenerifén, csak a Siam Parkban!

Lazy river: a világ leglustább folyóján csordogálva, élvezhetjük a park gyönyörű látképét, megcsodálható a thai kultúra, és a terület építészeti csodái úgyszintén.

Wave place: ennek köszönhetően a világ legnagyobb mesterséges hullámmedencéje is Teneriféhez köthető. Három méteres hullámok várják a látogatókat, akik eközben a mesterségesen kiépített homokstrandon pihenhetnek.

Lost City: vízi játszópark gyerekeknek összesen 120 különböző attrakcióval

Naga Racer: versenyt csúszhatnak matracon a bátrak, a hat párhuzamosan egymás mellett futó pályán. Hajrá, nézzük meg ki Tenerife leggyorsabbja! J

Ha megéheztek a sok csúszás után, akkor öt különböző thai étterem és bár várja Önöket.

Amennyiben Tenerifén járva kipróbálnák a legjobb vízi parkot, illetve a legjobb állatkertet is, nekik ajánljuk a kombinált belépőt, ezzel látogatható a Siam Park és a Loro Park is.

Fontos információ, hogy belépés után tájékozódjunk, mert a játékok használata közben a balesetveszély miatt tiltják a sport- és kiskamerák használatát, de természetesen fotókat lehet készíteni, illetve kívülről videózni is lehet.

Érdekesség, hogy a park saját víztisztító berendezéssel/teleppel rendelkezik, ezek a szivattyúk minden nap 700 köbméter vizet pumpálnak az óceánból a park vízi rendszerébe. A sós vizet átalakítják édes vízzé és egyúttal 25 Celsius fokra melegítik. Tenerifén nagyon ügyelnek a környezetvédelmére, így a csúszdáknál elhasznált vizet, a parkban lévő növények öntözésére használják fel.

Ne hagyják ki, ha Tenerifén járnak, a Siam Park könnyen megközelíthető a sziget bármely részéről kiindulva.

 

    Érdeklődés, foglalás