Tenerife állatkertje, a Loro Park

Tenerife északi részén, Puerto de la Cruzban található a világ egyik legcsodálatosabb állatkertje, a Loro Park. A park története az 1970-es évekig nyúlik vissza, amikor Wolfgang Kiesslig Németországból Tenerifére érkezve megalapította az akkor még csak papagáj parkként működő csodát. A szegény családból származó Kiessling nagyon szerette a papagájokat, ez a gyermekkori szerelem jutatta el a park megalkotásáig. A Loro spanyol szó, papagájt jelent, innen ered az elnevezése. Nem véletlenül található Tenerife e parkjában a világ legnagyobb papagáj gyűjteménye. A Loro Park területe ma már eléri a 135.000 négyzetmétert.

Tenerife csodás állatparkja azonban sokkal több, mint egy szimpla állatkert. Az állatvédelem kiemelt helyszíne, komoly viselkedéstudományi kutatások központja, emellett állatgyógyászattal is foglalkoznak, nem utolsósorban pedig génmegőrző programokat is működtetnek, ezzel elősegítve a veszélyeztetett állatfajok megmentését. Tenerife csodaparkja felhívja a figyelmet a Föld környezeti problémáira. Számos állatfajt próbálnak megmenteni, kiemelt védelmi programok segítségével. Az arany oroszlán-majmok eredeti élőhelye Délkelet-Brazília, azonban eredeti élőhelyükön már csak 3200 egyed él, az erdőirtások miatt. Tenerife Loro Parkjában azonban megcsodálhatjuk a helyes kis majmokat.

A parkban sétálva olyan érzésünk támad, mintha egy oxigénsátorban lennénk, szubtrópusi növényekkel körbevéve és a néhol szabadon rohangáló állatok között.

Nézzük, milyen állatokat csodálhatunk meg a tenerifei Loro Parkban!

Európa legnagyobb delfináriumának ad otthont a park. Naponta több alkalommal csodálhatják meg az idelátogató turisták az egyedülálló delfin-showt.

Európában csak a tenerifei Loro Parkban van lehetőség megtekinti az orka-showt. A tengerek legrettegettebb ragadozói, a gyilkos bálnák lélegzetelállító műsort mutatnak be. A gyerekek igazi kedvencei a Loro Parkban a különböző állat bemutatók.  Naponta többször van lehetőség delfin, bálna, fóka, papagáj előadások megtekintésére.

A parkban található Európa szintén legnagyobb cápa alagútja, mely 18 méter hosszú és 7 különböző cápafaj úszkál a fejünk felett. Az alagúthoz tartozó akváriumban pedig, több mint 20 ezer tengeri állat- és növény található.

Szintén a Loro Parkban látható a világ legnagyobb pingvinkifutója. Az állatkert egyik különlegességének számít, mivel a pingvinek számára mesterséges eszközökkel biztosítják az antarktiszi időjárási feltételeket, a megfelelő hőmérsékletet valamint a havazást. Körülbelül 250 pingvin él itt, köztük királypingvinek, humboldt-pingvinek.

Az állatvédelmi programnak hála, találkozhatunk a parkban fehértigris párral, csimpánzokkal, gorillákkal, aligátorokkal és óriás teknősökkel.

A park nem csak az állatvilágáról híres, hanem különleges növényvilágáról is, külön kiemelendő az orchidea kert, ahol számos ritka fajtájú orchidea is megcsodálható.

Tenerife egyedülálló látványosságát ajánljuk minden ideérkezőnek!

    Érdeklődés, foglalás