Tenerife egyik legszebb és legnépszerűbb turista övezete, ahol egy évben kb. 330 napon át élvezhetjük a napsütést. Közel fekszik a sziget délnyugati csúcsához, nem messze található a déli repülőtértől, ahonnan a transzfer nagyjából fél órát vesz igénybe. Playa de Las Americast Tenerifén, a köznyelvben általában csak Las Americasnak nevezik. A turistaparadicsom az 1960-as években épült.

Tenerife „lüktető szíveként” is emlegetik, mert mára egy luxus szállodákkal teli gyönyörű hely lett, amely turisták százezreit vonzza egész évben. Igazi egzotikussá varázsolt álomvilág sok-sok beültetett pálmafával és a strandokra Afrikából importált homokkal. Elhelyezkedésénél fogva Tenerife ezen a részén szinte mindig kellemes a hőmérséklet, nyüzsög a tengerpart és nagyon ritkán esik az eső.

A városban egymás hegyén hátán bárok, éttermek és szórakozó helyek váltogatják egymást, ezért a fiatal turisták nagyon gyakran látogatják és tudatosan keresik. Tenerife ezen partszakaszán egymást érik a jobbnál jobb strandok, ahol a vízi sportok szerelmesei is otthon érezhetik magukat. Napfény, homok, napozóágyak, napernyők és a Tenerifén nélkülözhetetlen Sangria is várja az ide látogató turistákat, nyaralókat.

Tenerife egyik legismertebb strandszakasza a 6 kilométer hosszú, pálmafákkal körülvett parti sétány, amelynek alig akad párja a szigeten. Costa Adeje, Las Americas és Los Cristianos között köti össze az öblöket és a szállodákat, amelyek többnyire lazítani vágyó fiatalokkal telnek meg évről évre. A közeli Aquapark és a különböző szórakoztató-centrumok is az aktív pihenést szolgálják.

Az Octopus vízi vidámpark óriási csúszdákkal és nagyszerű, élvezetes delfin bemutatóval várja a kikapcsolódni vágyókat. A parkban egyedülállóak a palackorrú delfinek, amelyek közül néhány már itt is született. Egyértelműen ők a park első számú kedvencei, már csak miattuk is érdemes a Tenerifén töltött napjainkból egyet a vidámparkra szánni. A belépő nem is vészesen drága: felnőttek 20, gyerekeknek 15 euro.

Tenerife szigetén ez a város biztosítja talán a legtöbb sportolási lehetőséget: a búvárkodás és az egyéb vízi sportok mellett golfozni, teniszezni, gokartozni és bowlingozni is lehet, vagyis gyakorló sportemberek és a kedvtelésből mozgók is megtalálhatják a számításaikat.

Ha megtetszett Önnek Playa Las Americas, és úgy dönt, hogy a nyaralását Tenerifén itt szeretné eltölteni, kényelmes apartmanunkban négy fő elhelyezését tudjuk vállalni. És ha ezzel megkönnyíthetjük a kikapcsolódását, a programszervezésben és az autóbérlésben is szívesen segítünk.