A Teide Tenerife, Spanyolország és az Atlanti-óceán térségének legnagyobb hegye. A kétkamrás aktív, de jelenleg szunnyadó vulkán a maga 3718 méteres magasságával mára már Tenerife jelképévé vált, a sziget középső részét gyakorlatilag teljesen elfoglalja. A filmkészítők Mekkája is, számos film forgatásának helyszíne (Titánok harca például), csodálatos táj. A Hawaii-szigeteken található Mauna Kea és a Mauna Loa után a harmadik legnagyobb vulkán a világon.

Ez a csodálatos természetvédelmi terület Tenerife legfőbb látványossága, egyben Európa leglátogatottabb és a világ második legnépszerűbb parkja. Évente a legkülönbözőbb országokból érkező turisták millióinak kedvenc kiránduló helye. Kihagyhatatlan program!

Kínálatunkból különböző tenerifei túrák, kirándulások közül választhatnak, melyek magyar nyelvű idegenvezetéssel foglalhatóak honlapunkon. Programszervezésben és autóbérlésben is szívesen segítünk, ha szükséges!

Ha az óceán aljától számoljuk a hegy magasságát – mert ott kezdődik – akkor 7500 méternél is magasabbra nyúlik, vagyis elmondható, hogy Tenerifén található a világ harmadik legmagasabb hegye. Autóval kiválóan bejárható, és csak ajánlani tudjuk mindenkinek, mert felfelé haladva csodálatosan kirajzolódik a növényzeti övek változása: menet közben a szubtrópusi növényzet egyre csak ritkul, aztán már csak kanári fenyőket lehet látni, később azok is eltűnnek. 2000 méter felett már csak vulkáni kőzetekre, illetve rekettyebokrokra bukkanhatunk. Még tovább haladva egyre kietlenebbé válik a táj, de a szépségéből semmit sem veszít, sőt! Már csak önmagában a Teide miatt is érdemes meglátogatni Tenerife szigetét.

A mendemondák szerint Kolombusz Kristóf is járt Tenerife környékén és látta füstölögni 1492-ben, amikor Amerika partjai felé hajózott, de a Teidéről alapvetően négy vulkánkitörést jegyeztek fel. 1704-ben volt az első, majd 1706-ban jött a következő, amely eltemette Garachico városát. Ezután még 1798-ban és 1909-ben lépett működésbe a Teide.

Ha Tenerifén járnak, a betemetett várost semmiképp se hagyják ki. A Santa Cruz de Tenerifétől 52 km-re nyugatra fekvő Garachicót, az egykori borkikötőt 1706. május 5-én komoly földrengések közepette elöntötte a láva. Ami ma látszik belőle, az nem más, mint a lávafolyás, amelyet az Atlanti-óceán állított meg. A mélyedések tökéletesek a fürdőzésre: dagálykor befolyik, apálykor ottragad a tengervíz – a városi uszoda például közvetlenül a természetesen szikla medencék mellé épült.

A középkori épületekből csak a Szent Mihály-erőd vészelte át a pusztulást. Ennek oka, hogy fekete lávakőből épült, mert a kalózok támadásával szemben védte a kikötőt. Jelenleg nagyjából ötezer lakosa van, akik féltve óvják a várost, amivel a spanyol király elismerését is kivívták: őfelsége 1980-ban kitüntetésben részesítette Garachico lakóit.